Sandanski.com»Деца се натровиха с дюнери в Петрич

Деца се натровиха с дюнери в Петрич

Admin
Admin
Новак
3k
Деца се натровиха с дюнери в Петрич
Деца се натровиха с дюнери в Петрич

Четири момчета - петокласници от град Гълъбово, са настанени в благоевградската болница с хранително отравяне след консумация на дюнери. Други петима техни връстници са с коремни болки.

Петокласниците били на екскурзия и към 19 часа в събота си купили дюнери от заведение в Петрич. По план, след като разгледали Петрич, екскурзиантите тръгнали за Благоевград. Пристигайки в града, четири от децата се почувствали зле, започнали да повръщат. Придружаващите ги учители ги завели в благоевградската болница.

13-годишните Денис Н., Божидар П., Емил Й. и Милен Г. са приети в инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград заради хранително отравяне. Вследствие на предприетите мерки от лекарите децата са стабилизирани.

Други 5 деца от същата група са с оплаквания от коремни болки, но поради по-доброто си състояние, не са търсили лекарска помощ.

Според педагозите децата са консумирали дюнери от заведение срещу хипермаркет "Била" в Петрич. Според лекарите възможна причина за масовото хранително отравяне е консумацията на месо с изтекъл срок на годност или лоша обща хигиена в заведението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 4
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: