Sandanski.com»Антон Тотев даде старт на новата учебна година в Сандански

Антон Тотев даде старт на новата учебна година в Сандански

Admin
Admin
Новак
3k
Антон Тотев даде старт на новата учебна година в Сандански
Антон Тотев даде старт на новата учебна година в Сандански

Кметът на община Сандански Андон Тотев даде старт на новата учебна година в най-старото училище в общината - ОУ. Само 6 ученици не се явиха в първия учебен ден, съобщи зам. кметът на общината Мария Чинкова, 1 от тях е с уважителни причини, и 5 са пропуснали да се явят заради гурбет на родителите в чужбина.

В с. Дамяница, където директор на училището е общинският съветеник Димитър Кехайов, новата учебна година се превърна в голям празник за местните жители. Зам. областният управител Георги Баханов, който е родом от Сандански, присъства на откриването на новата учебна година във Второ основно училище и в гимназия “Яне Сандански”, където се обучават над 1500 ученици от първи до 12 клас.

Председателят на Общинския съвет Атанас Стоянов откри учебната година в основното училище “Христо Ботев” в с. Катунци, където се обучават 130 ученици от първи до 8 клас, а първолаците са 18.

Кметът А. Тотев изпрати поздравителен адрес до трите професионални гимназии в Сандански и до директорите на 4-те основни училища в града и в селата Склаве, Дамяница, Катунци, Поленица.

Всички деца от ромски произход влязоха в класните стаи, родителите им отказаха да се подчинят на призива на ромския лидер Тони Ангелов, който настояваше те да бойкотират новата учебна година.(struma.com)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: