Sandanski.com»В Сандански беше 19 градуса

В Сандански беше 19 градуса

Admin
Admin
Новак
3k
В Сандански беше 19 градуса
В Сандански беше 19 градуса

Нов температурен рекорд от 19 градуса по Целзий бе регистриран в Сандански през вчерашния Антоновден. Хидрометеорологичната станция в курортния град е измерила с близо 2-3 градуса по-високо от най-високата температура на тази дата - 15 градуса. Вчера в 15 ч. термометрите в хидрометеорологичната станция показаха точно 19 градуса.

Въпреки това температурите, измерени през последните дни в района, не са нещо необичайно. През 1993 г. в Сандански са измерени 16, 7 градуса. Според дежурния синоптик Валентин Стаменов регистрираната температура е най-висока от началото на годината. Вчерашния ден санданчани сравниха с идването на пролетта. Някои използваха слънчевия ден без вятър, за да направят първата слънчева баня, за да хванат тен.

Високите температури, ако се задържат през следващите дни, ще повлияят зле на овощните дръвчета и лозята, които от жаркото слънце се очаква да разцъфнат. Слънцето изгрява в 7.00 ч. и залязва около 17.25 ч., след което температурите рязко падат, но остават положителни, обясни В. Стаменов.(struma.com)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: