Sandanski.com»Пощаджия на петричкото село Яково източил 140 хил. лв.

Пощаджия на петричкото село Яково източил 140 хил. лв.

Admin
Admin
Новак
3k
Пощаджия на петричкото село Яково източил 140 хил. лв.

В районния съд в Петрич е внесено ново обвинение срещу бившия пощаджия на петричкото село Яково Георги Тилев.

Пощаджия на петричкото село Яково източил 140 хил. лв.

Преди 2 месеца съдът върна делото заради разминаване в сумите, с които са ощетени някои от потърпевшите. Според държавното обвинение въпросните суми бяха едни, а според вещото лице други.

Направената нова съдебно-счетоводна експертиза показа, че крадливият пощаджия е присвоил 140 000 лева от банковите сметки на десетки пенсионери.

Тоилев ще бъде изправен пред съда, за да отговаря за извършеното от него престъпление. Аферата гръмна в началото на февруари 2010 година. Установено бе, че той е източил пари от сметките на десетки пенсионери. За да се докаже това, бяха назначени няколко експертизи. Дори разследващите поискаха разкриване на банкова тайна, защото някои от представените документи са имали печати на Пощенска банка.

Сред ужилените възрастни хора са не само жители на Яково, но и на съседните селища Тонско Дабе и Дреново.

Пощаджията-"банкер" обслужвал района в Огражден планина и прибирал неправомерно белите пари за черни дни на старците. Жертвите на Тилев откривали чрез него депозити. Има случаи, в които пощаджията източвал цялата сметка на нищо неподозиращия вложител и я закривал.

После откривал нов влог на същия човек, но вътре вкарвал по 100-200 лева, а останалата част слагал в джоба си. Дърпал е и лихвите по депозитите, както и пенсиите на старците. Той ще отговаря пред съда за длъжностно присвояване в особено големи размери, както и за документни престъпления, тъй като фалшифицирал пощенски и банкови книжа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: