Sandanski.com»Краят на епохата на Тотев в Сандански

Краят на епохата на Тотев в Сандански

Пламена M.
Пламена M.
Новак
1
Краят на епохата на Тотев в Сандански

Предизборното дерби в Сандански подсказва, че ерата на управлението на досегашния кмет Тотев е към своя край.

Андон Тотев бе на власт цели 12 години. Той се счита за най-богатият български кмет. На изборите на 25 октомври обаче гражданите на Сандански гласуваха различно. За победител в първия тур те излъчиха Кирил Котев. Той получи 32.78% от гласовете. Котев получи мощна политическа подкрепа от реформаторския блок и ВМРО. Резултатът от изборите го изпраща на балотаж с досегашния кмет.

Третият кандидат за поста – лидерът на РЗС Яне Янев, остана извън битката с 27.1 % от гласовете. Той подходи в типичния си стил на директна и остра предизборна кампания, изпълнена с обещания за грандиозни успехи. Това обаче се оказа недостатъчно, за да убеди повече хора да го подкрепят.

Краят на епохата на Тотев в Сандански

Кандидатурата на младият Кирил Котев изненада неприятно досегашния кмет Андон Тотев, както и Яне Янев. Докато в началото победата на Тотев сякаш беше предизвестена, с появата на Котев нещата обърнаха своя ход. На парламентарните избори през 2014 година Котев получи общо 7 129 гласа, което го прави народният представител с най-висок вот на доверие в България.

ВМРО и Реформаторския блок припознаха Котев за свой кандидат. След добрия резултат от 25-ти ноември, той получи подкрепата и на всички опоненти на Тотев, които виждат в негово лице единствена алтернатива за сваляне на досегашната власт.

Жителите на Сандански с нетърпение чакат битката на балотажа. Според тях намалялата подкрепа за Тотев е напълно логична, особено след като нито една парламентарна сила не пожела да застане зад него. Опонентите определят периода му на управление като време на застой на община Сандански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: