Sandanski.com»Предупредителна блокада на ГКПП Кулата

Предупредителна блокада на ГКПП Кулата

Admin
Admin
Новак
3k
Предупредителна блокада на ГКПП Кулата
Предупредителна блокада на ГКПП Кулата

Националната асоциация на българския бизнес подготвя пълна предупредителна блокада на ГКПП Кулата, съобщиха от асоциацията.

Утре, 1 февруари е организирана програма на движение и срещи на бизнеса – от 12.30 часа среща на представителите на бизнеса от Благоевград на Антените преди влизането в Благоевград на главен път Е79; 13.10 часа - среща и присъединяване на представителите на бизнеса от Банско, Разлог и Гоце Делчев на главен път Е79 при Симитли;

14.00 часа – среща и присъединяване на бизнеса от община Сандански на изхода от град Сандански на главен път Е79, около паркинга на ресторант Хепи; 14.20 часа – среща и присъединяване представителите на бизнеса от община Петрич на главен път Е79, изхода от село Левуново;

15.00 часа – пристигане на българския бизнес при ГКПП Кулата.

15.30 часа – среща на българския бизнес при ГКПП Кулата за разговор с гръцките протестиращи фермери.

16.00 часа - среща на българския бизнес с представители на българското и гръцко правителство;

При неуспешни преговори, бизнесът ще декларира готовността си да блокира всички ГКПП с Гърция през месец юли.

В 9.00 на 1 февруари 2010 ще се състои среща с Областния Управител на Благоевградска област и Областна дирекция на МВР за получаване на писмено разрешение или отказ за блокадата.

До този момент НАББ има одобрение от кмета на град Петрич Вельо Илиев.

При получаване на забрана за блокада, НАББ няма да блокира границата, а само ще проведе предвидените срещи на ГКПП Кулата.

Мотивите са свързани с това, че вече трета седмица, ситуацията на българо-гръцката граница води до нови и все по-големи финансови загуби за българския бизнес.

Фактът, че това се случва за втора поредна година ни носи и негативи в комуникацията с нашите чуждестранни бизнес партньори, които се пренасочват към други фирми и държави, тъй като предполагат, че проблемите ще продължат и през следващите години, се посочва в съобщението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: